Det är seriöst!!

Jag kunde inte släppa det,

korvakademin finns!

Korvakademien är en svensk ideel sammanslutning, bildad år 1991.
Korvakademiens uttalade mål är att verka för en höjning av korvens samhälleliga status,
breda dess användningsområde, och utöka dess sortiment.




Sjukt, det finns folk till allt ta mig fan! Jag kommer aldrig ansluta till det förbundet!


Akademie- sambund mellan vetenskaps män, vetenskapsmän i korvvetenskap! 
 


Aja, OK?!

 


 Den första korvgubben var en korvmadam. I Sverige började försäljningen av varm korv vid Stockholmsutställningen 1897. Då började kvinnor sälja korv från grytor på koleld. När utställningen slutade upphörde också korvförsäljningen.

Vid sekelskiftet hade gatuhandeln dåligt anseende. Korvhandlare, äppelgummor och tidningsförsäljare var sedda över axeln. Det var inte respektabelt att vara korvhandlare.

Så sent som på 1040-talet sa livsmedelskommisionen: ”Det finns inga behövliga grunder för att försäljningen av varm korv skall få pågå – allmänheten bör äta hemma korvhandlarna skall söka sin försörjning genom skogsarbete.”

Korvgubbarna hade i början av 1900-talet rätt att sälja ”korv, potatis och franska bröd”.

Korvståndet blev en naturlig samlingsplats. Korvståndet hade till en början bara en karbidlykta inne i kiosken och en korvlåda som värmdes med rödsprit.

För att även kunderna skulle få ljus placerades kiosken vid en lyktstolpe.

I början fanns inga bestämda öppettider utan korvgubbarna fick sälja korv hela natten. Så småningom blev de tvungna att sluta sälja kl 01.00.




Kommentarer
Postat av: mamma

var får du allt i från ?? men jag tycker att korv ær gott!! prøva Møllers grillbricka mums....

2009-10-17 @ 09:50:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0